chimney cleaning

katharismos2b

thyrida1 0

katharismos

pissa off2

Έπειτα απο τη συνεργασία μας με την εταιρεία Camino-Service, το συνεργείο μας αναλαμβάνει και τον επαγγελματικό καθαρισμό καπνοδόχων, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολούσε τους ιδιοκτήτες τζακιών και ξυλόσομπας στην Κύπρο. Σύμφωνα με όλους τους κατασκευαστές, ο καθαρισμός της καμινάδας είναι επιτακτικός και απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία της εστίας και πρέπει να γίνεται, για τα δεδομένα της Κύπρου, κάθε χρόνο τουλάχιστον. Επίσης καλό είναι να προχωρούμε και στην αντικατάσταση των κορδονιών του τζακιού που βρίσκονται στην πόρτα και στο γυαλί, κάθε 2 με 3 χρόνια, χρησιμοποιώντας το ειδικό ΚΙΤ αντικατάστασης (χρεώνεται ξεχωριστά). Εσείς απλά επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα αναλάβουμε τα υπόλοιπα.

Παγκύπρια εξυπηρέτηση - τηλ. επικοινωνίας:

  • 24533690
  • 99931476

 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΥ ΚΥΠΡΟΣ 1

Ο καθαρισμός της εστίας γίνεται εσωτερικά απο τον θαλάμο κάυσης και όχι απο την εξωτερική καμινάδα. Ο τεχνικός, αρχικά θα καλύψει την "πόρτα" της εστίας σας με ένα ειδικό πανί, με σκοπό να περιορίσει την εξάπλωση της σκόνης στο χώρο. Έπειτα, θα τοποθετήσει μια ειδική στρογγυλή βούρτσα καθαρισμού, αναλόγως την διάσταση του φουγάρου, επάνω σε μια ντίζα που μπορεί να επεκταθεί έως και 20 μέτρα. Στη συνέχεια, θα ξυθούν τα τοιχώματα της καμινάδας ώσπου να αποκολληθούν όλα τα υπολείμματα πίσσας που έχουν δημιουργηθεί κατά τα ανάματα της εστίας σας. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και είναι καθαρή η καπνοδόχος, με την επαγγελματική ηλεκτρική σκούπα που θα φέρει ο τεχνικός, θα καθαριστούν οι σκόνες και τα υπολείματα της πίσσας μέσα απο τον θάλαμο καύσης. 

katharismos kaminadas tzakiou cy

Χρέωση συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ:

απο 60 για επαρχία Λάρνακας.

απο 65 για επαρχίες Λσίας - Αμμοχώστου.

απο 70 για επαρχία Λεμεσού.

απο 120για επαρχία Πάφου.

απο 140 για Ορεινά.

 

card payment badge 

Δεχόμαστε πληρωμές και με κάρτα.

 

Πληροφορίες σχετικά με τη συντήρηση καπνοδόχων:
Οι πυρκαγιές καπνοδόχων μπορούν να εκδηλωθούν κατά τρόπο εκρηκτικό - θορυβώδη και αρκετά δραματικό, ανιχνεύσιμο από τους γείτονες ή τους περαστικούς. Οι φλόγες ή ο πυκνός καπνός μπορούν να εκτοξεύονται από την κορυφή της καπνοδόχου. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να τρομάξουν από έναν χαμηλό ήχο βοής που θυμίζει σαν ένα φορτηγό τρένο ή ένα μικρό αεροπλάνο που πετάει χαμηλά. Εντούτοις εκείνες είναι περίπου, μόνο οι πυρκαγιές καπνοδόχων που ξέρετε. Οι <<σιωπηλές>> πυρκαγιές καπνοδόχων, δεν παίρνουν αρκετό αέρα ή δεν έχουν αρκετά καύσιμα για να είναι δραματικές ή ορατές. Αλλά, οι θερμοκρασίες που φθάνουν είναι πολύ υψηλές και μπορούν να προκαλέσουν τόση ζημιά στη δομή καπνοδόχων - και κοντινά εύφλεκτα μέρη του σπιτιού - όση και οι καθαρά εμφανείς. Με την κατάλληλη συντήρηση της καπνοδόχου, το φαινόμενο αυτό, είναι εξ ολοκλήρου αποτρέψιμο.

Οι εστίες και οι ξυλόσομπες, σχεδιάζονται για να περιέχουν ακίνδυνα τα καιόμενα ξύλα, παρέχοντας τη θερμότητα στο σπίτι. Οι καπνοδόχοι που τα εξυπηρετούν, έχουν την εργασία της αποβολής των υποπροϊόντων της καύσης - οι ουσίες που εκπέμπονται όταν καίγεται το ξύλο. Δεδομένου ότι αυτές οι ουσίες βγαίνουν απο την εστία ή την ξυλόσομπα, και ρέουν πρός τα επάνω στη σχετικά πιό δροσερή καπνοδόχο, η συμπύκνωση εμφανίζεται. Το προκύπτον υπόλειμμα που κολλά στους εσωτερικούς τοίχους της καπνοδόχου καλείται κρεόσωτο. Το κρεόσωτο είναι μαύρο ή καφετί στην εμφάνιση. Μπορεί να είναι είτε φλοιώδης και λεπιοειδής, είτε υγρό και κολλώδες όπως η πίσσα, ή λαμπρό και ιριδίζων. Συχνά, όλες οι μορφές θα εμφανιστούν σε ένα σύστημα καπνοδόχων.
Οποιαδήποτε μορφή και αν λαμβάνει, το κρεόσωτο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο. Εάν υπάρχει σε επαρκείς ποσότητες, αναφλέγεται μέσα στο σωλήνα της καπνοδόχου. Το αποτέλεσμα θα είναι μια πυρκαγιά στην καπνοδόχο. Αν και οποιοδήποτε ποσότητα κρεόσωτου μπορεί να καεί, ο μη ετήσιος καθαρισμός της καμινάδας, ενισχύει το κρεόσωτο σε επαρκείς ποσότητες ώστε να στηρίξει μια μεγάλης διάρκειας, καυτή και καταστρεπτική πυρκαγιά καπνοδόχων. Ορισμένες συνθήκες ενθαρρύνουν τη συγκέντρωση του κρεόσωτου, όπως η περιορισμένη παροχή αέρα, τα ξύλα με μεγάλη υγρασία και οι ψυχρότερες από κανονικές θερμοκρασίες καπνοδόχοι, είναι όλοι παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν τη συγκέντρωση του κρεόσωτου στους τοίχους των σωλήνων της καπνοδόχου. Συγκεκριμένα:

  • Παροχή αέρα: Η παροχή αέρα στις εστίες μπορεί να περιοριστεί από τις κλειστές πόρτες με γυαλί ή από την αποτυχία να ανοιχτεί ο καπνοφράχτης (τάμπερ) ευρέως αρκετά, ώστε να κινήσει τα θερμά καυσαέρια πρός την καπνοδόχο γρήγορα (όσο περισσότερος ο «χρόνος παραμονής» του καπνού στη σωλήνα, τόσο πιθανότερο είναι οτι αυτός θα διαμορφώσει κρεόσωτο). Η παροχή αέρα μιας ξυλόσομπας μπορεί να περιοριστεί με το να κλείσει κανείς τις διόδους αέρα για την καύση, ή κλέινοντας το τάμπερ πάρα πολύ σύντομα και πάρα πολύ. 
  • Το κάψιμο φρεσκοκομμένων ξύλων: Επειδή πολλή ενέργεια χρησιμοποιείται αρχικά ακριβώς για να διώξει το νερό που παγιδεύεται στα κύτταρα των κούτσουρων. Ο θάλαμος καύσης δεν πιάνει την απαιτούμενη θερμοκρασία για τη σωστή καύση, έτσι τα καυσαέρια είναι πιο ψυχρά και σχηματίζουν κρεόσωτο καθώς κινούνται μέσω του συστήματος των καμινάδων, σε μεγαλύτερες ποσότητες από όταν καίμε ξηρό και παλαιό ξύλο.
  • Εκτεθειμένη αμόνωτη καμινάδα: Κυρίως στις ξυλόσομπες όταν η καμινάδα είναι μονού τοιχώματος ψύχει τα καπναέρια με αποτέλεσμα να έχουμε υγροποίηση, συμπύκνωμα του καπνού και αναπόφεκτα τη δημιουργία κρεόσωτου.

Ενδείξεις που δείχνουν πώς είχαμε <<σιωπηλή>> ανάφλεξη της καπνοδόχου:
Δεδομένου ότι οι πυρκαγιές καπνοδόχων μπορούν να εμφανιστούν χωρίς κάποια γνωστή και φανερή ένδειξη και δεδομένου ότι η ζημιά απο τέτοιες πυρκαγιές μπορεί να διακινδυνέψει ένα σπίτι και τους κατόχους του, πώς καταλαβαίνουμε οτι έχει συμβεί  μια πυρκαγιά καπνοδόχων; Εδώ είναι τα σημάδια που ένας επαγγελματίας καθαριστής καπνοδόχων ψάχνει:

1) Αφρώδες με ιριδίζοντα χρώματα κομμάτια απο κρεόσωτο, το οποίο έχει διασταλλεί πέρα από την κανονική μορφή του.


2) Στρεβλωμένος καπνοφράχτης (τάμπερ) της αίθουσας καπνού, ή του σωλήνα της καπνοδόχου.

3) Ραγισμένα ή σπασμένα κεραμικά όταν έχουμε χτιστή καμινάδα, ή απουσία χοντρών κομματιών των ενώσεων.

4) Αποχρωματισμένο και διαστρεβλωμένο καπέλο προστασίας απο τη βροχή.

5) Νιφάδες και κομμάτια κρεόσωτου (καπνιά) που βρίσκονται στη στέγη ή το έδαφος.

6) Χαλασμένο υλικό κατασκευής της σκεπής απο το καυτό κρεόσωτο.

7) Ρωγμές στην εξωτερική τοιχοποιία.

8) Στοιχεία του καπνού που δραπετεύουν μέσω των ενώσεων κονιάματος του τοίχου ή της ενώσεως των τεμαχίων όταν έχουμε χτιστή καμινάδα.

 

Λίγα Λόγια για το πώς καθαρίζουμε την καπνοδόχο:


Ο καθαρισμός της καμινάδας των τζακιών είναι μια εργασία που γινόταν από πολύ παλιά μιας και τα τζάκια είναι πηγή θέρμανσης εδώ και πολλούς αιώνες.
Όταν μιλάμε για καθαρισμό καμινάδας εννοούμε τη απομάκρυνση των κατάλοιπων της καύσης  που έχουν επικαθήσει στα τοιχώματά της, επαναφέροντάς την στην αρχική της κατάσταση.

Παλαιότερα οι άνθρωποι ήξεραν ότι κάθε χρόνο στο τελείωμα του  χειμώνα, έπρεπε να καθαρίσουν την καμινάδα από την καπνιά που είχε μαζευτεί , ώστε το τζάκι αφ’ ενός να μην μυρίζει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αφ΄ ετέρου να είναι έτοιμο να τους ζεστάνει χωρίς προβλήματα και τον επόμενο χειμώνα.
  Tότε όμως τα σπίτια ήταν χαμηλά και η πρόσβαση στο πάνω μέρος της καμινάδας ήταν εύκολη. Οι καμινάδες απ’ την άλλη ήταν χτισμένες από πέτρα, με χοντρά και ανθεκτικά τοιχώματα και ξεκινούσαν κατευθείαν απ’ την εστία. Για να απομακρύνουν την καπνιά οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν διάφορες τεχνικές (κλαδιά, τσουβάλια, βαρίδια με βούρτσες κ.λ.π.) Επίσης γνώριζαν καλά ότι η πίσσα (κρεόζοτο), που έμενε κολλημένη στα τοιχώματα ακόμα και μετά τον καθαρισμό, ήταν αιτία για ανεπιθύμητη φωτιά στην καμινάδα και έπρεπε να απομακρυνθεί. Έβαζαν λοιπόν οι ίδιοι ελεγχόμενη φωτιά στην καμινάδα και έπειτα απομάκρυναν εύκολα την καμένη πίσσα. Μετά (παραδοσιακά) ακολουθούσε το βάψιμο του σπιτιού…  Ήταν μια διαδικασία που έκαναν σχολαστικά κάθε χρόνο μόλις τελείωνε η περίοδος λειτουργίας του τζακιού (τέλος της άνοιξης).

Σήμερα οι άνθρωποι αγνοούν ότι είναι απαραίτητος ο καθαρισμός της καμινάδας του τζακιού. Πιστεύουν ότι συντήρηση χρειάζονται μόνο τα μηχανήματα και οι  συσκευές  που έχουν μηχανικά μέρη  ( καυστήρες - ανελκυστήρες κλπ. ). 
Όσοι παρ’ όλα αυτά (είτε λόγω παράδοσης  από τους παππούδες και τους γονείς τους, είτε από ανάγκη γιατί το τζάκι δεν τραβάει , καπνίζει  κλπ. ) γνωρίζουν  πως πρέπει  και  θέλουν να καθαρίζουν την καμινάδα του τζακιού,  έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της  σύγχρονης δόμησης.
  Πλέον όμως τα σπίτια είναι ψηλότερα και η πρόσβαση στο πάνω μέρος της καμινάδας είναι πολλές φορές δύσκολη και επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει ζημιές στη σκεπή (σπασμένα κεραμίδια). Οι καμινάδες εξάλλου είναι κατασκευασμένες από λεπτά και πολλές φορές ευπαθή υλικά, είναι τοποθετημένες συνήθως κολλητά στον τοίχο για οικονομία χώρου, περνούν από άλλα δωμάτια ή και διαμερίσματα και συνδέονται με το τζάκι  με εύκαμπτο αγωγό ο οποίος πολλές φορές σχηματίζει γωνίες μέχρι και 45ο. Ο καθαρισμός με τις μεθόδους του παρελθόντος μερικές φορές  δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί όχι μόνο αφήνει τις γωνίες ακαθάριστες αλλά συχνά σκαλώνουν εκεί  κομμάτια καπνιάς με αποτέλεσμα να την βουλώνουν περισσότερο.
Σήμερα δεν μπορεί να βάλει κανείς ελεγχόμενη φωτιά στην καμινάδα για ν’ απομακρύνει την πίσσα, γιατί τα δομικά υλικά δεν αντέχουν και η ζημιά από τη φωτιά θα είναι σίγουρη. Γι’ αυτό και όσοι καθαρίζουν,  κάνουν μόνο  μηχανικό καθαρισμό της καμινάδας (βούρτσισμα). Η καμινάδα δουλεύει, το τζάκι λειτουργεί χωρίς να καπνίζει, η  πίσσα όμως παραμένει κολλημένη στα τοιχώματα και ο κίνδυνος να πάρει φωτιά η καμινάδα  παραμένει.    
               
Το “Camino Service” έφερε τα πάνω κάτω γιατί ο καθαρισμός γίνεται πια από κάτω. Ο εξοπλισμός του με σύγχρονα εργαλεία, προσαρμοσμένα στα  νέα κατασκευαστικά δεδομένα , επιτρέπει τον πλήρη καθαρισμό των καμινάδων από κάτω,  χωρίς τα μειονεκτήματα που έχει ο καθαρισμός από την  σκεπή (δυσκολίες , κινδύνους και ακατάλληλες καιρικές συνθήκες) . Δίνει την  δυνατότητα εργασίας οποιαδήποτε ώρα, ακόμα κι όταν νυχτώσει και πάνω απ’ όλα η καμινάδα καθαρίζει σε όλο της το μήκος, ακόμη και στις γωνίες. Η μεθοδολογία του και η εμπειρία του εγγυώνται την καθαριότητα του χώρου σας. Η πρωτοπορία μας δε σταματά εδώ. Γνωρίζοντας το πρόβλημα της κολλημένης πίσσας στα τοιχώματα της καμινάδας  και τους κινδύνους που παραμονεύουν , δίνουμε λύση και σ’ αυτό: Έχουμε μετατρέψει τον καθαρισμό, σε συντήρηση και διαρκή φροντίδα της καμινάδας, καθιερώνοντας τη χρήση Ορυκτών Καταλυτών παράλληλα με τον μηχανικό καθαρισμό. Έτσι, όχι μόνο απομακρύνουμε την καπνιά από την καμινάδα, αλλά με τη τακτική χρήση των Ορυκτών Καταλυτών  εξουδετερώνεται σταδιακά η πίσσα, φουσκώνει και προετοιμάζεται για να αφαιρεθεί με τον επόμενο καθαρισμό.

* Info taken from Camino Service website http://www.camino-service.gr